Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pod autem se propadla silnice

Pod tíhou nákladního vozu s pivem se na sídlišti Zahradní v Chomutově propadla silnice. „Štěstí, že se auto chytlo předkem o kraj kráteru. Jinak nevím, jak by to skončilo,“ svěřil se bezprostředně po události šokovaný řidič Karel Košnár

Ten brzdil před dopravní značkou Stop před výjezdem na hlavní silnici. Najednou cítil, že se kamsi propadá. „Strašně jsme se lekl. V šoku jsem ještě teď,“ poznamenal.

Na vině je podle Jaroslava Hladíka, ředitele Technických služeb Chomutov, voda, která v době povodní Chomutovsko sužovala v podobě přívalových dešťů. Právě na sídlišti Zahradní poškodila dešťovou kanalizaci. Pracovníci technických služeb ji budou muset znovu projet speciální kamerou a zjistit napáchané škody.

„Opravovali všude kolem, ale pod silnicí to nezkontrolovali. To je celý problém,“ viděl po svém příčinu přihlížející Jiří Kučera z nedalekého penziónu pro seniory. Uvedl, že v kritické době byl jemný písek vyplaven až do několik metrů vzdáleného podchodu a naplavenina dosahovala několika centimetrů. „Je štěstí, že se nestalo nic horšího. Celé sídliště stojí na písku,“ dodal senior.

K vyproštění auta z třímetrové prohlubně museli chomutovští hasiči povolat speciální jeřáb s posádkou z Ústí nad Labem. Provoz byl obnoven až po několika hodinách. Na místě kráteru se objevilo železné přemostění.

Škodu ani částku nutnou na její nápravu si na místě nikdo netroufl odhadnout. Celkem na Chomutovsku vodní živel v létě napáchal škody za více než třicet miliónů korun.

Helena Lacinová
Sdílet