Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Z vlakové cisterny unikl plyn

Čtyři jednotky hasičů vyjely včera 14. září 2010 odpoledne k ohlášenému úniku neznámé látky z vlakové cisterny na nádraží v Chlumci nad Cidlinou.

Událost byla na operační středisko hasičů ohlášena ve 14:21 hodin. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Nového Bydžova, dobrovolní hasiči z Chlumce nad Cidlinou, hasiči HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové a také hasiči z Hradce Králové s měřícím vozidlem a chemickým kontejnerem.

Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu bylo zjištěno, že dochází k úniku propan-butanu poškozeným ventilem vlakové cisterny. Nádraží bylo zhruba půldruhé hodiny uzavřeno pro veškerou dopravu. Poškozená cisterna byla odpojena a odtažena na odlehlou vlečku. Následně byl přečerpán obsah poškozené vlakové cisterny do náhradní. Únik propan-butanu neohrozil zdraví obyvatel ani životní prostředí. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové byli v 16:39 hodin přivoláni k požáru nákladního vozidla v ulici Víta Nejedlého v Hradci Králové. Po příjezdu na místo určení bylo zjištěno, že došlo k zahoření oleje v koncovém dílu výfukového potrubí. Počínající požár byl uhašen řidičem vozidla. Hasiči zkontrolovali zasažený výfuk a doporučili řidiči odtažení vozidla do nejbližšího servisu.

Hradečtí hasiči z centrální stanice vyjeli na žádost záchranné služby na pomoc s transportem pacientky do sanity v ulici Markovická v Hradci Králové.

foto: stanice Nový Bydžov

Sdílet