Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážné nehody na Pardubicku

Několik vážnějších nehod likvidovali pardubičští hasiči.

Dne 14. září v 10.47 hodin byli chrudimští hasiči vysláni k dopravní nehodě, ke které došlo nedaleko hasičské stanice. Před přechodem pro chodce, po němž právě přecházel chodec, stály dva osobní automobily Suzuki a Toyota Yaris a přijíždějící nákladní automobil Tatra pravděpodobně nedobrzdil a došlo ke střetu vozidel. Naštěstí nedošlo ke zranění osob.

Jednotka hasičů vyčkala na zadokumentování nehody policisty a poté provedla úklid vozovky. Při návratu na základnu byli hasiči operačním důstojníkem vysláni na další nehodu do obce Přestavlky, kde řidič osobního vozidla Škoda Fabia pravděpodobně nezvládl zatáčku, narazil do plotu a převrátil se na bok. V okamžiku, kdy se odrazil od plotu, došlo ke střetu s osobním vozidlem Peugeot 308. V obou vozidlech cestovaly dvě osoby. Jednu zraněnou osobu hasiči předali záchranné službě, poté zajistili vozidla proti požáru, uniklé provozní kapaliny zasypali sorbentem a po zadokumentování nehody policisty, vozidlo otočili zpět na kola. Poté se jednotka vrátila na základnu.

Dne 15. září 2010 před devátou hodinou ranní se střetla na silnici v Trhové Kamenici dvě osobní vozidla. Jedno z nich zůstalo na vozovce, druhé skončilo po nehodě v příkopě. Při srážce došlo ke zranění jednoho z účastníků dopravní nehody. Přivolaní hasiči ze stanice Hlinsko zajistili automobily proti požáru odpojením akumulátorů a pomohli je naložit na vůz odtahové služby. Při nakládání však došlo k dalšímu poškození vozidla stojícího na silnici, když se místem nehody snažil projet traktor, který poškodil toto vozidlo i z druhé strany. Automobily byly odtaženy mimo komunikaci. Příčina nehody a výše způsobené škody jsou předmětem dalšího vyšetřování, které provádí Policie ČR.

Ve středu 15. září, v 11.10 hodin došlo v Litomyšli k vážné nehodě. Litomyšlští profesionální hasiči k nehodě nákladního a osobního automobilu na silnici I/35. V osobním vozidle zahynul řidič. Jeho spolujezdkyni hasiči spolu se zdravotníky Zdravotnické záchranné služby Litomyšl oživovali. Na místo byl přivolán i vrtulník letecké záchranné služby. Bohužel zraněnou osobu se nepodařilo oživit. Na místo nehody přijel vyšetřovatel Policie ČR. Po zadokumentování jednotka HZS Litomyšl vyprostila mrtvého řidiče z vozu. Silnice I/35 musela být při odstraňování následků nehody uzavřena.

Sdílet