Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Mladá řidička se zranila při nehodě

K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo v neděli 19. září 2010 před polednem na hlavní silnici č. I/35 mezi Milovicemi a Klenicemi na Jičínsku. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Hořic, zdravotnická záchranná služba a Policie ČR.

Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce osobních vozidel Škoda Felície a Peugeot 407 SV. Devatenáctiletá řidička škodovky utrpěla šok a stěžovala si na bolest hrudníku. Ještě před příjezdem hasičů na místě zastavili kolemjedoucí řidiči, mezi kterými byl hradecký lékař a pardubický záchranář, kteří poskytli ženě nezbytnou péči.

Po příjezdu záchranné služby byla mladá řidička přenesena do sanity a následně transportována do nemocnice. Hasiči zabezpečili škodovku proti požáru a odpojili autobaterii. Až do příjezdu policistů řídili a usměrňovali v místě nehody dopravu.

Po příjezdu Policie ČR a zadokumentování nehody odstranili Škodu Felícii mimo vozovku, druhé vozidlo bylo minimálně poškozeno a řidič s ním odjel. Hasiči odklidili části havarovaných vozidel ze silnice a vrátili se na základnu. Příčiny nehody šetří Policie ČR. (foto: stanice Hořice)

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet