Sobota 20. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár rychlíku

OKROUHLICE (okres Havlíčkův Brod)/HAVLÍČKŮV BROD/PRAHA – Na železniční trati mezi Světlou nad Sázavou a Havlíčkovým Brodem shořel kolem 08:30 hodin v jedoucím mezinárodním rychlíku Slovan jeden vagón, další dva byly zničeny částečně.

Nikdo z desítek cestujících nebyl zraněn. V soupravě, jedoucí z Prahy do Budapešti, bylo celkem šest vagónů, hořet začal čtvrtý z nich. Zčásti sloužil k převozu zásilek a z poloviny k přepravě cestujících.
Na valící se kouř z jednoho vagónu upozornili cestující průvodčího, který pak vlak nouzově zastavil. Cestující nebyli ohroženi díky duchapřítomnosti vlakvedoucího.

Požár hasiči zlikvidovali v 09:30 a rychlík se zbylými vagóny poté pokračoval v jízdě. Doprava na trati bude ale přerušena až do odtažení zničených vagónů.

Mezi okresním městem a Okrouhlicí funguje náhradní, autobusová doprava. Škody se odhadují zhruba na milión korun. Nehodu na místě vyšetřují policisté, hasiči a železničáři. Jednou z možností by podle Nácovského mohla být technická závada.

Vyšetřovatelé zjišťují, zda se v poštovním vagónu nepřevážely látky, které by mohly při likvidaci požáru ohrozit vodu v blízké Sázavě.
Sdílet