Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

CVIČENÍ: Kouř z kulturního střediska na Sokolovsku

V sobotním dopoledni 11. září se rozezněl signál systému JAY pro výjezd chodovské jednotky. Za pět minut od vyhlášení poplachu v 9:25 hodin vyjíždí nově sloužící družstvo s CAS 24 T815 TERRNo1 k ohlášenému požáru v objektu Kulturního a společenského střediska v ulici Boženy Němcové.

Podle nahlášení na tísňovou linku oznamovatelem, má vycházet kouř z elektroprůduchu v zadní části objektu. Po příjezdu chodovské jednotky na místo události, kde se již nachází hlídka městské policie, velitel zásahu stanovuje průzkumnou skupinu a vydává rozkaz k provedení průzkumu v dýchacích přístrojích s vybaven&iacu te;m ručních hasicích přístrojů, jelikož je předpoklad, že hoří elektroinstalace.

Velitel zásahu žádá KOPIS HZS Karlovarského kraje o povolání další techniky zásahové jednotky SDH Chodov na místo zásahu. Mezi tím nalézá průzkumná skupina ohnisko požáru elektrorozvaděče v podzemním podlaží a provádí lokalizaci. Na místo přijíždí druhá cisterna CAS 20 T815 TERRNo1 a také automobilový žebřík AZ 30 IFA, který si povolal velitel zásahu k možnému použití. Druhé družstvo střídá první a provádí likvidaci. Zároveň se provádí odvětrávání zakouřeného prostroru.

Jednalo se o další prověřovací cvičení připravené pro chodovskou zásahovou jednotku.

*Další foto na www.copter.blog.cz

Pro Požáry.cz : Jiří Kot http://copter.blog.cz*

Sdílet