Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů po několika dopravních nehodách ve Zlínském kraji

Dne 24. 9. 2010 vyjížděli znovu hasiči na pomoc po dopravních nehodách a haváriích ve Zlínském kraji.

11:00 – Hřivínův Újezd

Jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů z Luhačovic vyjely společně na pomoc po dopravní nehodě u obce Hřivínův Újezd. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke střetu dodávky zn. Renault a malého motocyklu.

Mladý řidič doručovací služby nezvládl jízdu a došlo ke střetu s motocyklem. Při nárazu se zranil dvaačtyřicetiletý řidič malé motorky. Toho si do své péče převzala posádka zdravotníků, která ho ošetřila a následně odvezla do nemocnice. Hasiči zajistili vraky vozidel proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

09:07 – Tečovice

Jednotka profesionálních hasičů ze Zlína vyjela jedním speciálem na pomoc po havárii osobního auta do potoka v Tečovicích. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii auta zn. Š Forman.

Vozidlo bylo nalezeno havarované v řece Dřevnici, přičemž bylo poškozené a došlo k úniku oleje. Prioritní zásah byl proto hasiči veden k zabránění znečištění vodního toku a k případnému vyproštění vraku.

Po příjezdu policie bylo místo havárie zadokumentováno a zajištěny důležité stopy. Po skončení práce policistů hasiči vytáhli vozidlo na břeh, k čemuž použili lano navijáku zásahového speciálu. K většímu ohrožení životního prostředí nedošlo.

06:41 – Zlechov

Jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště vyjela na pomoc po havárii auta u Zlechova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že mezi obcí Nedakonice a Zlechov došlo k havárii osobního auta.

Řidič nezvládl jízdu a havaroval s autem mimo silnici. Tam vozidlo pokračovalo, až se zastavilo asi 70 metrů od komunikace. Řidič utrpěl zranění, ale z vraku auta se dostal ven sám. Pacienta si do své péče převzala posádka přivolané zdravotnické záchranné služby, která ho po ošetření odvezla do nemocnice. Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo bylo předáno policii.

*mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje *

Sdílet