Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná dopravní nehoda u Bezměrova

Dne 25. 9. 2010 v 15:41 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Bezměrova. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem, kterou v rámci mezikrajské pomoci posílila další jednotka profesionálů z Kojetína. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na známé křižovatce u nájezdu na D1, nedaleko obce Bezměrov, došlo k další velmi vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Citroen C5 a Land Rover Discovery 3.

Po vzájemném střetu v prostoru křižovatky došlo celkem ke třem zraněním přepravovaných osob. Další účastníci nehody, hlavně děti, utrpěly při události psychický otřes. Vraky vozů znovu poškodily svodidla u silnice a došlo k omezení provozu křižovatky. Vraky skončily mimo silnici. V obou vozech se aktivovaly sady airbagů, které přispěly k ochraně posádek.

Hasiči z Kroměříže byli ze záchranářů na místě jako první. Z nedaleké dálnice k místu nehody rychle přijelo také vozidlo s příslušníky celní správy. Postupně na místo dorazilo také několik vozů zdravotníků a další posilové vozy hasičů.

Hasiči se prioritně zajímali o zraněné osoby z vraků aut. Původní hlášení o možném zaklínění osob a nutnosti vyprošťovat se na místě nepotvrdilo. Všichni zranění se dostali z aut ven a hasiči jim poskytli ošetření a první pomoc. Po dojezdu zdravotnické záchranné služby si pacienty do své péče převzal lékař a po ošetření je nechal odvézt do nemocnice k další nezbytné péči.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena doprava v prostoru důležité křižovatky u nájezdu na dálnici D1. Hasiči zajistili vraky aut proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Místo nehody bylo předáno policii.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet