Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pět zraněných po srážce osobního vlaku s kamionem na Bruntálsku

Tři jednotky hasičů zasahovaly v neděli 26. 9. 2010 ráno na Bruntálsku u srážky motorového osobního vlaku se švédským kamionem Volvo. Nehoda se stala na nechráněném železničním přejezdu mezi obcemi Valšov a Moravskoslezský Kočov. Podle informací z místa zásahu si vyžádala pět zraněných osob, včetně chorvatského řidiče kamionu, strojvedoucího vlaku a jedné z průvodčích.

Informaci o nehodě obdrželo operační středisko hasičů v neděli před osmou hodinou ranní. Na místo vyjela jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Bruntálu, drážní hasiči (SŽDC) a dobrovolní hasiči z Lomnice.

Nehoda se stala na silnici číslo 45, spojující Bruntál a Olomouc. Kamion jel zřejmě ve směru na Olomouc, stejně jako motorový osobní vlak se třemi vozy. Po srážce zůstaly mimo koleje první vůz vlaku s řídící jednotkou a druhý vůz. Hasiči museli převést z jednoho vykolejeného vagonu 12 osob do posledního, který zůstal na kolejích. Celkem vlakem cestovalo 30 osob a tři členové osádky.

Podle dostupných informací utrpěli různě závažná zranění řidič švédského kamionu z Chorvatska, strojvedoucí, průvodčí a dva cestující – žena a dítě. Všichni skončili v péči rychlé záchranné služby.

Silnice i železnice mají být odhadem nejméně dvě hodiny uzavřeny, policie ČR řídí silniční objížďku přes Moravskoslezský Ko­čov.

Foto: Drážní inspekce a HZS MSK

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet