Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči na Kroměřížsku znovu vyprošťovali po nehodě

Dne 27. 9. 2010 v 08:55 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážné dopravní nehodě u Chropyně.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Skaštice a Chropyně došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Felicia a návěsem nákladní soupravy s tahačem zn. Renault

Šestatřicetiletý řidič osobního auta nezvládl jízdu a narazil do zádních náprav návěsu protijedoucí soupravy. Po vzájemném střetu skončil osobní vůz mimo silnici a v blízkém lesíku. Řidič se zranil na více částech těla a utrpěl krvácející řeznou ránu na krku. Zraněný muž zůstal ve vraku poškozeného auta.

Jako první na místo dorazila hlídka policie. Její příslušníci potvrdili operačním důstojníkům závažnost události a nevyloučili možnost vyprošťování. Zraněnému řidiči poskytovali pomoc a vzhledem k poraněním se ho nepokoušeli zbytečně vytahovat.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a už za pět minut od výjezdu. Okamžitě bylo vytaženo speciální vyprošťovací zařízení, kterým se hasiči snažili dostat rychle do vozu. Postupně byly vypáčeny poškozené zadní dveře a záchranáři se lépe dostali ke zraněnému muži. Po nasazení speciálního fixačního páteřního dílu nosítek byl pacient vytažen. S řadou bolestivých zranění si ho do své péče převzala posádka zdravotnické záchranné služby, která ho po ošetření odvezla do nemocnice.

Hasiči zajistili oba vozy proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost po komunikaci. Doprava byla regulována hlídkou policie.

mjr. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet