Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořela střecha domu na Pardubicku

Dne 27. září v 5.44 hodin byl na operační a informační středisko hasičů oznámen požár rodinného domku v Kameničkách, v místní části Filipov.

Na místo okamžitě vyjela profesionální jednotka hasičů z Hlinska a dále byli na místo vysláni dobrovolní hasiči ze Svratouchu, Hlinska, Kameniček, Blatna, Jeníkova a Dědova. Při příjezdu jednotek na místo bylo zjištěno, že hoří střecha a půdní prostor, ale plameny – podle slov vyšetřovatele – zasáhly obytné prostory.

Při oznamování události hasičům se přesně nevědělo, zda se uvnitř objektu někdo nachází. Hasiči provedli průzkum a zjistili, že uvnitř domku žádné osoby nejsou. Velitel zásahu nechal zřídit dálkovou dopravu vody na místo požáru.

Požár hasiči dostali pod kontrolu v 6.24 hodin a zcela zlikvidován byl v 8.37 hodin. Uvnitř objektu se nacházely tři 2kg propan-butanové lahve, které při likvidaci požáru explodovaly. Naštěstí exploze nikoho nezranila. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milionu korun.

*
por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
 *

Sdílet