Pátek 26. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Déšť v Ústeckém kraji

Zásahy – vytrvalý déšt

Hasičské jednotky v Ústeckém kraji, dobrovolné i profesionální, provedly od půlnoci 27.9. do. 12:30 28.9. 2010 z důvodů dlouhotrvajícího deště 55 zásahů. Z toho bylo 40 čerpání vody a 15 odstraňování spadlých stromů.

V okresu Litoměřice prováděly jednotky čerpání vody na 14 místech, v okresu Děčín na 12, v okresu Ústí nad Labem na 6, v okresu Teplice na 5 a v okresu Louny a Most na 1 místě.

V okresu Litoměřice odstraňovaly jednotky spadlé stromy na 4 místech, v okresu Děčín na 4 místech, v okresu Ústí nad Labem na 3 místech, v okresu Most na 2 místech a v okresu Teplice a Chomutov na 1 místě.

V Děčínském okresu čerpaly jednotky v Malé Veleni – Soutěskách, v Děčíně – Jílovém – Kamenné, v Děčíně – Veselém – Březové ulici, ve Varnsdorfu – ul. Svatopluka Čecha, Bratislavské a Studánce, v Rumburku v Nerudově ulici, v Dolní Chřibské a Horním Podluží.

V Litoměřickém okresu čerpaly jednotky ve Štětí, Lovečkovicích, Úštěku – Lukově, Liběšicích, Dolánkách, Terezíně, Brozanech, Polepech.

V okresu Ústí nad Labem ve Stebně, na Střížovickém vrchu, v Božtěšicích – Jahodové ul., Chabařovicích, Stadicích a Petrovicích.

V okresu Teplice čerpaly jednotky v Řetenicích, Modlanech, Hrobčicích, Ohníči – Křemýži a Pňovičkách.

V okresu Louny v Postoloprtech – Březně

V okresu Most v Horním Litvínově ul. S.K. Neumana.

Většinou se jednalo o čerpání ze sklepů, terénních lagun, a přízemí domů.

por. Ing. Lukáš Marvan
komisař – tiskový mluvčí
Hasičského záchranného sboru
Ústeckého kraje

Sdílet