Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Návštěva Miroslavy Němcové u hasičů na Vysočině

Dne 27. 9. 2010 dopoledne navštívila ředitelství Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová. Na společné schůzce s ředitelem Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina plk. Ing. Drahoslavem Rybou a RNDr. Milošem Vystrčilem se paní předsedkyně blíže seznámila s prací hasičů v našem kraji.

Řeč přišla i na aktuální a ožehavá témata, která hasiče na Vysočině trápí. Pokles platů příslušníků, úsporná opatření v provozní a investiční oblasti a samozřejmě dopady těchto restrikcí na fungování hasičů a bezpečnost občanů v našem kraji, byly předmětem téměř hodinové diskuse. Na závěr své návštěvy si paní předsedkyně prohlédla Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina.

Miroslava Němcová ocenila odbornou úroveň operátorů i profesionální nasazení celého záchranného sboru: „Těší mne, že zkušenosti přijíždějí na Vysočinu čerpat i z okolních zemí. Špičkové operační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina je nepochybně velkou oporou celého Integrovaného záchranného systému našeho kraje.“

„Jsem velmi rád, že si paní předsedkyně našla ve svém opravdu nabitém pracovním programu čas na návštěvu. Velmi si cením zájmu, který projevila o fungování hasičů na Vysočině. Pevně věřím, že tato návštěva byla přínosem pro obě strany,“ uvedl plk. Ing. Drahoslav Ryba.

„Jsem rád, že předsedkyně Poslanecké sněmovny Němcová po nedávné návštěvě krajského ředitelství policie na Vysočině navštívila i krajské ředitelství hasičů. Za jednu z nejdůležitějších podmínek úspěšného fungování složek IZS a úspěšného řešení vzniklých problémů a potřeb považuji dialog a dostatečný přenos informací. Jsem rád, že se nám to na Vysočině i díky návštěvám paní předsedkyně daří.“ Poznamenal k návštěvě předsedkyně PS PČR bývalý hejtman Miloš Vystrčil.

kpt. Ing. Petra Musilová, DiS. tisková mluvčí HZS kraje Vysočina

*kpt. Ing. Petra Musilová, DiS.
tisková mluvčí
HZS kraje Vysočina
 *

Sdílet