Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Slib nováčků a předání medailí v Karlovarském kraji

Před hotelem Thermal v Karlových Varech složilo 24 nových příslušníků Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje služební slib a čtrnáct hasičů převzalo medaile za věrnost či pamětní medaile.

Slavnostní ceremoniál se konal v den státního svátku – v Den české státnosti. Nováčkové v řadách profesionálních hasičů v kraji jsou tak od tohoto dne oficiálně ve sboru.

Text služebního slibu: „Slibuji na svou čest a svědomí, že při výkonu služby budu nestranný a budu důsledně dodržovat právní a služební předpisy, plnit rozkazy svých nadřízených a nikdy nezneužiji svého služebního postavení. Budu se vždy a všude chovat tak, abych svým jednáním neohrozil dobrou pověst bezpečnostního sboru. Služební povinnosti budu plnit řádně a svědomitě a nebudu váhat při ochraně zájmů České republiky nasadit i vlastní život.“

Po složení slibu čekal na nováčky první křest vodou, kterého se zhostili jejich kolegové z karlovarské stanice.

Součástí úterního ceremoniálu bylo i předání medailí. Jako první dostal z rukou krajského ředitele HZS Karlovarského kraje Ing. Václava Klemáka pamětní medaili k 10. výročí založení HZS ČR primátor města Karlovy Vary Ing. Werner Hauptmann za vynikající spolupráci s HZS Karlovarského kraje a podporu sboru v jeho rozvoji. Poté už krajský ředitel společně s primátorem a náměstkem krajského ředitele pro IZS a OŘ Ing. Oldřichem Volfem předali medaile oceněným příslušníkům.

Medaili za věrnost II. stupně získal: Bc. Daniel Machka Jan Šesták Ladislav Valeš

Medaili za věrnost III. stupně získal: Jiří Horník, DiS Václav Vopalecký Bc. Jaromír Zeman

Pamětní medaili k 10. výročí založení HZS ČR získal: Petr Bartko Marek Draský Miroslav Frančík Martin Gaier, DiS Stanislav Chmelík Jan Kalianko Miroslav Kindel Miroslav Novák

Slavnostního ceremionálu se zúčastnil také Ing. Rudolf Keiser z Generálního ředitelství HZS ČR, který vyzdvihl práci hasičů a ochotu neustále všem pomáhat.

*prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
 *

Sdílet