Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Seník u Hájku někdo zapálil. Už podruhé

Jako příčinu požáru skladovací haly pro seno a zemědělské stroje určil vyšetřovatel požárů úmyslné zapálení. Začátkem září přitom hasiči nedaleko odtud likvidovali požár menšího seníku v oboře u Hájku. I v tomto případě vyšetřovatel stanovil jako příčinu úmysl.

Požár byl nahlášen hasičům v úterý půl hodiny po poledni. Oznamovatel uvedl, že v seníku je kromě uskladněného sena i několik strojů a že hala je už v plamenech. Na místo tak vyjely čtyři jednotky hasičů s pěti cisternami. Hořící slámu a seno museli i za pomoci majitele s traktorem postupně vytahat ven ze seníku, požár dostali pod kontrolu za hodinu po nahlášení. Škoda je odhadnuta na 250 tisíc korun, příčina je stanovena jako úmyslné zapálení. V neděli 5. září v oboře u Hájku hořela sláma v jiném patrovém seníku, který byl o něco menší, než patrový seník z úterní události. I zde je již prokázané úmyslné zapálení. S vyšetřovatelem požárů tak na případu spolupracuje i kriminální policie.

Na místě zasahovala místní jednotka dobrovolných hasičů z Hájku se dvěma zásahovými vozidly, družstvo profesionálních hasičů z Karlových Varů a dobrovolné jednotky z Jáchymova a Ostrova, každá jednotka s jednou cisternou.

prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

Sdílet