Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

U Zámrsku se střetl nákladní automobil s osobním

Dnes, 29. září, v 10.10 hodin zasahovali vysokomýtští hasiči u dopravní nehody osobního vozidla s nákladním. K nehodě došlo na silnici E442/35, křižovatka u Zámrsku. Oproti původnímu ohlášení na operační a informační středisko hasičů nebylo potřeba použít vyprošťovací techniku.

V době příjezdu hasičů k místu události se v osobním vozidle nacházela spolujezdkyně, která si stěžovala na bolest na hrudi. Řidič byl již mimo vozidlo. Po příjezdu posádky záchranné služby bylo provedeno vyproštění spolujezdkyně (bez použití hydraulické techniky) a její uložení do sanity. Řidič byl odvezen na vyšetření do nemocnice. U osobního vozidla došlo k úniku provozních náplní a u nákladního automobilu vlivem poškozené převodovky došlo k úniku 20 litrů oleje na zhruba 200 m komunikace.

Jednotka zajistila vozidla i místo nehody a pomocí sorbentu spolu se správou a údržbou silnic odstranila provozní náplně ze silnice. Po vyšetření nehody byl osobní automobil naložen na vozidlo odtahové služby a jednotka provedla ještě úklid komunikace.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet