Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V oboře Hájek hořel už třetí seník

Na uhašení hořícího seníku se podílely tři jednotky hasičů. Požár si vyžádal škodu 60 tisíc korun. Na stanovení příčiny nyní spolupracuje vyšetřovatel požárů HZS Karlovarského kraje s policií, protože je zde podezření na úmyslné zapálení. Je to už třetí hořící seník v oboře. V úterý začal hořet vedlejší seník jen zhruba 150 metrů daleko, první zapálený seník pak byl ještě o kus dál v oboře. U předchozích dvou událostí bylo jako příčina potvrzené úmyslné zapálení.

Událost hasičům nahlásili zaměstnanci Lesů ČR ve středu krátce po jedné hodině s tím, že se jedná o požár na stejném místě jako předchozí den. Hořelo zde seno, vytahané při předchozím požáru. Tento oheň ale po domluvě se majiteli nechali hasiči kontrolovaně vyhořet a naplno se tak mohli věnovat dalšímu požáru hned vedle. V dřevěném seníku hořelo 30 metráků sena. Jako první byli na místě dobrovolní hasiči z Hájku, kterým se podařilo srazit plameny. Společně s kolegy z Ostrova a Karlových Varů pak postupně vytahovali a hasili hořící seno, část seníku museli rozřezat motorovou pilou, aby se k ohniskům dostali.

Ještě před příjezdem hasičů se jeden ze zaměstnanců Lesů ČR snažil požár uhasit ručními hasícími přístroji, přitom se nadýchal zplodin hoření a na místo tak byla povolána záchranná služba, která si zraněného převzala.

Zásah hasičů trval téměř tři hodiny, místní jednotka z Hájku se na požářiště bude ve dvouhodinových intervalech ještě v odpoledních hodinách vracet, aby místo požáru zkontrolovala. Na objasnění příčiny už třetího požáru seníku v oboře Hájek během jediného měsíce nyní intenzivně spolupracuje s vyšetřovatelem požárů i policie.

Ilustrační foto

prap. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

Sdílet