Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič nezvládl jízdu a havaroval u domu

Dne 29. 9. 2010 v 11:12 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii osobního auta v obci Kašava na Zlínsku.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou později posílila další jednotka profesionálů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že v obci došlo k vážnější havárii osobního auta zn. Š Octavia.

Řidič nezvládl jízdu na mokré vozovce a s autem havaroval mimo silnici. Vozidlo se dostalo přes obrubník, kde se zastavilo až o betonový nájezd do garáže rodinného domu. Při dopravní nehodě se zranil manželský pár, který se postupně dostal do péče posádek zdravotnické záchranné služby. Po jejich ošetření byli oba účastníci havárie přepraveni do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru. Při havárii došlo k úniku provozních kapalin, které hasiči zlikvidovali sorbenty. Velitel zásahu si nechal na místo přivolat speciální vyprošťovací vůz, kterým chtěl zabránit dalším případným poškozením domu během vytahování.

Po příjezdu jeřábu byl vrak vozu vytažen na silnici a následně na odtahový vůz. Místo havárie bylo očištěno od střepů a úlomků částí auta. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy, která byla zcela zastavena v době práce jeřábu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet