Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Plameny opuštěnou chatku značně poškodily

Dne 29. 9. 2010 v 11:32 hod. byli hasiči informováni o požáru chatky v Uherském Brodě. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Brodu s jedním zásahovým vozem, kterou posílily jednotky sboru dobrovolných hasičů z Uherského Brodu a Vlčnova. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlejšímu požáru celodřevěné chatky, která uvnitř kompletně vyhořela.

Požár jako první zpozorovala hlídka dopravních policistů, která projížděla po nedalekém silničním tahu a všimla si kouře. Okamžitě byli informováni operační důstojníci a na místo vyrazili hasiči.

První cisterna hasičů byla na místě do tří minut od výjezdu. Z hustého okolního porostu byl vidět stoupající kouř. Hasiči pronikli k chatce, která už byla plameny zasažena z větší části. Postupně byly rozvinuty dva proudy vody a začal hasební útok. Plameny se podařilo lokalizovat asi po půlhodině zásahu, celková likvidace požáru však zabrala hasičům další dvě hodiny.

Hasiči v dýchacích přístrojích museli část zničených konstrukcí chaty rozebrat a dostat se tak ke skrytým ohniskům požáru. Celá střecha se propadla, zůstala jen část obvodových zdí. Po uhašení zůstali na místě dobrovolní hasiči, kteří se postarali o dohlídku. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Pro nevyloučený úmysl nebo nedbalost neznámé osoby je případ nadále ve společném šetření hasičů a policie. Požár dřevěnou chatu o rozměru asi 5 × 6 metrů značně poškodil a majitelům způsobil několikatisíco­vou škodu.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet