Neděle 28. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ahoj děti, ahoj kamarádi!

Po roce se Vám opět hlásí dráček Ohniváček. Celý rok jsem se těšil až si zase spolu zasoutěžíme.

Tentokrát jsem se ve své dračí jeskyni jen tak nepřevaloval, ale pečlivě vymýšlel, jaké otázky si pro Vás připravím. Opět tedy s Deníky Bohemia, ale tentokrát i s Českým rozhlasem Pardubice, budeme soutěžit o věcné ceny. Zasoutěžit si může opravdu každý – kluk i holka, kterým ještě nebylo 13 let. Těm menším mohou se čtením, vystřihováním a sledováním Českého rozhlasu pomoci rodiče.

Pravidla soutěže jsou následující:
Každý týden ve středu v Denících Bohemia-Pardubický kraj vyjde jedna soutěžní otázka a část obrázku. Kousky obrázku si musíte schovávat. Na konci soutěže ze všech dílků složíte jeden velký obrázek. Na otázku musíte správně odpovědět a do předtištěné tabulky, která vyjde na začátku soutěže v novinách, zaškrtnout správnou odpověď. Otázky nebudou vždy jednoduché, protože jsem je vymýšlel spolu s kamarády hasiči z Pardubického kraje. A je pro vás připraven ještě jeden úkol. Odhalit jedno hasičské heslo. Po dobu trvání soutěže uslyšíte od středy do pátku několikrát denně ve vysílání Českého rozhlasu Pardubice část hesla. Až budete znát všechny části, složíte z nich heslo, které pošlete společně se zodpovězenými otázkami a kompletním obrázkem k vyhodnocení. A pozor! Slova ve vysílání Českého rozhlasu Pardubice neuslyšíte popořadě, ale na přeskáčku, abyste se nad heslem museli trochu zamyslet. Zdají se Vám pravidla příliš složitá? Nebojte, spolu se mnou, dráčkem Ohniváčkem, všechno zvládnete a navíc podrobné informace o soutěži naleznete i na webových stránkách Českého rozhlasu Pardubice http://pardubice.rozhlas.cz. Až zodpovíte všechny otázky, složíte obrázek a zjistíte heslo, stačí, když vše pošlete se svojí adresou a jménem do mé dračí jeskyně nejpozději do 15. června 2005, a to na adresu Dráček Ohniváček, HZS Pardubického kraje, Teplého 1526, 530 02 Pardubice.

Ředitel Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje pplk. Ing. Miroslav Kvasnička, vedoucí redaktor Deníků Bohemia pro Pardubický kraj Jan Korbel a šéfredaktor Českého rozhlasu Pardubice Ing. Martin Kolovratník vyberou správné odpovědi se správně složeným obrázkem i heslem a prvním dvaceti dětem předají pěkné dárečky. Předání cen se uskuteční v pondělí 27. června 2005.

ZAČÍNÁME JIŽ 27. dubna 2005
Sdílet