Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Výbuch v Krnově pohledem hasičů

Čtyři jednotky hasičů vyjely ve čtvrtek 30. 9. 2010 odpoledne do centra Krnova bezprostředně po výbuchu ve směnárně. Hasiči pomáhali s předlékařskou pomocí zraněným, podíleli se na evakuaci čtyř desítek osob z obchodního domu a také dovezli pytle pro bezpečnější likvidaci odjištěného granátu pyrotechniky.

Informaci o výbuchu obdrželo operační středisko hasičů ve čtvrtek krátce před půl třetí odpoledne. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic v Krnově a Bruntálu a s nimi dobrovolní hasiči z Krnova a Města Albrechtice. Posledně jmenovaná jednotka se za chvíli vrátila na základnu.

V prvních momentech část hasičů asistovala rychlé záchranné službě při ošetřování zraněných osob a část se zapojila do evakuace čtyř desítek osob z obchodního domu (bývalý Prior). Na zakouřené obchodní prostory použili hasiči výkonný přetlakový ventilátor.

Hasiči také postavili svá vozidla tak, aby byla zajištěna co největší bezpečnost osob, které se pohybovaly v okolí. Po vytyčení nebezpečné zóny hasiči s dalšími složkami hlídali, aby do ní nikdo neoprávněný nevstupoval.

Po nálezu odjištěného granátu pod tělem podezřelé osoby přivezli hasiči do směnárny deset pytlů, čerstvě naplněných štěrkopískem. Obložili jimi tělo a počkali na zneškodnění granátu pyrotechniky. Pomoc hasičů v centru Krnova skončila po dvacáté hodině.

O události jsme aktuálně informovali již ve včerejším článku

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet