Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

40 let od založení profesionálního sboru hasičů v Semilech

Ve čtvrtek 7. října 2010 pořádá Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje za podpory Města Semily oslavy 40 let vzniku profesionálního hasičského sboru v Semilech. U této příležitosti je pro veřejnost připraveno hned několik akcí.

V 9 hodin začne na Riegrově náměstí před novým městským úřadem v Semilech slavnostní složení služebního slibu nových příslušníků HZS Libereckého kraje.

V 10 hodin bude zahájena Krajská soutěž HZS Libereckého kraje v TFA (nejtvrdší hasič přežije), jejíž disciplíny budou hasiči plnit převážně na Riegrově náměstí. Poté poběží do kopce ulicí Čapkova ke staré semilské radnici, kde je čeká výstup po 96 schodech až do 4. patra radnice.

Od 9 do 14 hodin bude na stanici HZS Libereckého kraje v Semilech, která sídlí na nábřeží Svatopluka Čecha, probíhat Den otevřených dveří pro školy i veřejnost. Všichni se mohou těšit na moderní požární techniku, výstroj i výzbroj hasičů, prohlídku zázemí požární stanice i operačního a informačního střediska. Nebude chybět ani promítání fotografií a vidosekvencí ze zajímavých zásahů.

Od 14 hodin proběhne setkání bývalých příslušníků HZS Libereckého kraje, kteří sloužili na stanici v Semilech.

por. Mgr. Iva Michalíčková
komisař PO
tisková mluvčí HZS Libereckého kraje

Sdílet
Přiložené soubory
plakat_40_let_semily.pdf zobrazit online PDF 751 kB