Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Výbuch plynu poškodil v Karviné tři byty

V sobotu 2. 10. 2010 patnáct minut před jedenáctou hodinou dopolední vyjely jednotky hasičů HZS Moravskoslezského kraje ze stanice Karviná a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Karviné – Hranic a Petrovic – Závady k ohlášenému výbuchu plynu v obytném domě v Karviné – Ráji na ulici V Aleji.

Po příjezdu na místo hasiči průzkumem zjistili, že v bytě ve 3.NP došlo k výbuchu zemního plynu. Výbuchem byl poškozen zasažený byt a další dva byty v sousedství. Došlo ke zranění jedné osoby, která byla hasiči předána k další péči záchranářům zdravotnické záchranné služby.

Vzhledem k tomu, že výbuchem byly značně narušeny zdi v postižených bytech, byl na místo povolán statik, aby posoudil rozsah a vážnost poškození domu. Na místo byli rovněž povoláni zástupci Městského úřadu v Karviné.

V tuto chvíli hasiči provedli evakuaci obyvatel poškozených bytů, uhasili hořící elektroinstalaci v bytě a byty zasažené výbuchem odvětrali. Na místě nyní pracují vyšetřovatelé Policie ČR a HZS Moravskoslezského kraje, aby stanovili příčinu exploze a spolu s majitelem domu určili rozsah způsobené škody.

Na místě zasahuje 6 vozidel tří jednotek hasičů, posádka ZZS a příslušníci Policie ČR.

Škoda způsobená výbuchem plynu v bytě v Karviné – Ráji byla stanovena na 4 miliony korun.

Ilustrační foto

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet