Pátek 29. března 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči vyprošťovali zraněnou a zaklíněnou spolujezdkyni, řidič od nehody utekl

Dne 3. 10. 2010 v 03:59 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi vážné havárii osobního auta u obce Dřínov na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Morkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Dřínov a Vlčí Doly došlo k vážné havárii osobního auta zn. Š Felicia combi.

Řidič nezvládl jízdu a s vozem havaroval mimo silnici. Tam auto narazilo přední části do jediného stromu v úseku několika set metrů a odrazilo se zpět na komunikaci. Při havárii došlo k velmi vážnému zranění a zaklínění spolujezdkyně na předním sedadle. Po havárii řidič z místa utekl a žena zůstala ve vraku sama.

Ze záchranářů na místo havárie přijela jako první posádka zdravotnické záchranné služby. Lékař zraněné ženě poskytl nezbytnou první pomoc, ale na její vyproštění museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě za třináct minut. Okamžitě si připravili speciální vyprošťovací zařízení a pomocí hydraulických rozpínacích nůžek se postupně dostali přes zaklíněné dveře. Za dalších deset minut se podařilo zraněnou ženu vytáhnout a přenést do sanitky. Po dalším ošetření byla žena odvezena do nemocnice k hospitalizaci.

Hasiči dál zabezpečili vrak proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla částečně omezena průjezdnost po komunikaci. Pravděpodobného řidiče se podařilo zadržet hlídce policie, a to doma v nedaleké obci. Devětatřicetiletý muž byl odvezen do nemocnice na vyšetření.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.,tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet