Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dopravní nehody zaměstnaly hasiče na Novojičínsku

První dopravní nehoda se stala 1. října krátce po osmé hodině ráno na Annenské ulici v Novém Jičíně. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo ke srážce dvou osobních automobilů VW Golf a Opel Vectra. V době příjezdu jednotky profesionálních hasičů z Nového Jičína byly obě zraněné osoby již v péči zdravotníků záchranné služby. Hasiči na místě provedli protipožární opatření, odpojili autobaterie, zasypali uniklé provozní náplně sorbentem a uklidili komunikaci od úlomků po dopravní nehodě.

Druhá dopravní nehoda byla na operační středisko hasičů ohlášena 1. října v 8:44 hodin. V Rychalticích na Frýdecko – Místecku došlo na silnici I/48 k dopravní nehodě dvou kamionů a osobního automobilu Škoda Felicie. Jeden kamion skončil po nehodě převrácený v příkopu, druhý blokoval silnici v obou směrech. Při nehodě byla jedna osoba usmrcena, další zraněná osoba byla převezena do nemocnice k dalšímu ošetření. Hasiči po provedeném průzkumu zabezpečili nákladní automobily proti požáru, pomocí nádob zachytili unikající provozní kapaliny z nádrží vozidel.

Po příjezdu chemického automobilu přečerpávali pohonné hmoty z nádrží do záchytných nádob (cca 500 litrů). Dále asistovali při naložení vraku osobního automobilu na vozidlo odtahové služby. Z důvodu značného znečištění, byl proveden celkový posyp komunikace sorbentem. K úniku do životního prostředí nedošlo. Tahač, který byl převrácený v příkopě, se podařilo vyprostit až krátce před druhou hodinou odpoledne. O půl třetí se podařilo komunikaci zprůjezdnit v obou směrech. Na místě zasahovaly jednotky HZS z Nového Jičína, Frýdku – Místku a dobrovolní hasiči z Příboru a Frýdku – Místku.

Třetí dopravní nehoda se stala opět na silnici I/48 v neděli 3. října u obce Palačov. Došlo ke srážce osobního automobilu Škoda Felicie s polským kamionem. Hasiči po příjezdu na místo nehody poskytli oběma řidičům předlékařskou pomoc a poté je předali posádkám zdravotní záchranné služby. Jednotka dále provedla likvidaci uniklých provozních náplní pomocí sorbentu, řídila dopravu a osvětlovala místo nehody pro potřeby Policie ČR.

Osobní automobil byl naložen na vozidlo odtahové služby, vyproštění kamionu bylo odloženo na ráno, proto bylo místo nehody označeno a provoz byl sveden do jednoho jízdního pruhu. Na místě zasahovali profesionální hasiči z Nového Jičína.

Zdroj: HZS MSK Nový Jičín

Sdílet