Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pomoc hasičů u dopravní nehody na Přerovsku

Krátce po výjezdu ZZS záchranné služby jsou vysláni profesionální hasiči ze stanice v Přerově z Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje do nedalekého Henčlova k vyproštění osob z havarovaného vozidla po nárazu s druhým vozidlem na střeše.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje převzalo událost 15:13 a vyslalo druhé výjezdové vozidlo z Přerova. K dopravní nehodě dvou osobních vozidel došlo na komunikace vedoucí z Přerova směr Tovačov, na křižovatce u nedalekých železáren došlo ke srážce osobního vozidla Audi s projíždějícím vozidlem Škoda Favorit, které po nárazu zůstalo na střeše.

Při příjezdu jednotky na místo události, byly již všechny osoby mimo vozidla. Zdravotnická záchranná služba na místě ošetřila 3 zraněné osoby, které byly následně převezeny do nemocnice.

Profesionální jednotka na místě zásahu provedla likvidaci uniklých provozních kapalin z havarovaných vozidel. Rovněž protipožární opatření na obou havarovaných vozidlech. Likvidace většího množství oleje z vozidla favorit sorbentem a poté jej obrátila zpět na svá kola. Na místě hasiči provedli likvidační práce a úklid vozovky. Po příjezdu odtahové služby asistovali při naložení havarovaného vozidla a poté se jednotka vrátila zpět na svou základnu.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet