Neděle 5. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ukázka nově pořízené zásahové techniky za posledních pět let

Dosud největší prezentace zásahových automobilů v Karlovarském kraji se uskuteční ve čtvrtek 14. října od 15.30 hodin u Obchodního centra Varyáda (Interspar) v Karlových Varech.

Při této akci představí nově pořízené zásahové cisterny města a obce Karlovarského kraje, která tato zásahová auta pořídila pro své dobrovolné jednotky. Celkem se jedná o osmnáct cisteren. Další zásahovou techniku zde představí také Hasičský záchranný sbor Karlovarského kraje. Takto hromadná ukázka nově pořízené zásahové hasičské techniky v našem kraji zatím nebyla nikdy připravena.

Kromě zástupců Hasičského záchranného sboru Karlovarského kraje a představitelů měst a obcí se tohoto setkání zúčastní také hejtman Karlovarského kraje. Právě kraj totiž dlouhodobě finančně přispívá zřizovatelům dobrovolných jednotek na nákup nových zásahových automobilů. Od roku 2006 přidal na tyto nákupy obcím celkově 16 milionů korun.

Vzhledem k avizovanému snížení objemu peněz na dotace (zatím není oficiálně potvrzené) je možné označit toto setkání za historické, protože rozdělení státních a krajských dotací na pořízení nových cisteren v dalších letech je v současné situaci nejisté.

V příloze je uveden rozdělovník představovaných podvozků – u techniky HZS se jedná o seznam orientační, bude se odvíjet od potřeb aktuálního plošného pokrytí – pozn. red.

por. Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kra­je

Sdílet
Přiložené soubory
rozdělovník setkání cas - podvozky.pdf zobrazit online PDF 111 kB