Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v pokoji rodinného domu ve Slavičíně

Dne 5. 10. 2010 ve 14:50 hod. byli hasiči informováni o požáru v rodinném domě ve Slavičíně, Divnicích.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Slavičína s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů obce Slavičín, které posílily jednotky ze Štítné nad Vláří a Vlachovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru v obývacím pokoji rodinného domu.

Požár zpozorovali svědci z nedalekého učiliště, kteří si všimli kouře a požár ohlásili na tísňové linky. Na místo postupně vyrazili hasiči, policisté a později i zdravotníci.

Hasiči byli na místě za několik minut a okamžitě pronikli do silně zakouřeného rodinného domu. V jedné z obývaných místnostní nalezli místo požáru ve skříni. Požár se podařilo rychle lokalizovat i uhasit. Do příjezdu hasičů byl požár v místnosti silně utlumen značným množstvím kouře a spotřebovaným vzdušným kyslíkem. Zakouřený dům museli hasiči odvětrat.

Během požáru se zplodin hoření nadýchal senior, kterému byla přivolána zdravotnická záchranná služba. Po dojezdu lékaře a předběžném vyšetření byl starý muž odvezen do nemocnice. Na místě zůstala jeho manželka, kterou si do své péče převzali rodinní příslušníci.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů ze Zlína bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla nedbalost seniora při manipulaci s otevřeným ohněm. Vzhledem k jeho stáří došlo pravděpodobně k zapálení hořlavých materiálů ve skříni, místo v kamnech. Požár zničil část vybavení místnosti a majitelům způsobil škodu za 20.000 Kč.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet