Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči se zapojili do večerní evakuace opavského nádraží i okolí

Čtyři jednotky hasičů spolupracovaly v úterý 5. 10. 2010 večer s Policií ČR při průzkumu a zabezpečení nádraží Opava-východ a nejbližšího okolí v souvislosti s podezřením, že se zde nachází výbušnina. Toto podezření se naštěstí nakonec nepotvrdilo a hasiči se mohli vrátit po dvou a půl hodinách na základnu.

Po žádosti Policie ČR o asistenci vyjela k nádražním prostorám krátce před 19. hodinou jednotka Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanice v Opavě a s ní také dvě opavské jednotky dobrovolných hasičů z Kylešovic a Komárova, rovněž drážní hasiči z Ostravy (SŽDC).

Hasiči se po průzkumu nádraží zaměřili na evakuaci osob. Ve spolupráci s Policií ČR evakuovali celkem 79 osob – 45 osob z prostor nádražní budovy a nástupišť, 22 osob z přijíždějícího vlaku z Kravař (u vjezdového návěstidla) a 12 osob z obytného domu v Janské ulici.

Také vytyčili pomocí pásky nebezpečnou zónu zhruba ve vzdálenosti 100 metrů od nádraží. Ve spolupráci s dalšími složkami pak hlídali, aby sem nikdo neoprávněný nevstupoval.

Při další spolupráci, tentokrát s pracovníkem plynáren, uzavřeli přívody plynu v nebezpečné zóně. Kolem půl desáté večer mohly tři jednotky odjet na své základny, na nádraží zůstali pouze drážní hasiči.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Ilustrační foto

Sdílet