Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár skladu způsobila závada na elektroinstalaci zaparkovaného vozu

Požár skladu v objektu soukromé firmy v ulici Hrnčířská v České Lípě byl ohlášen na operační středisko HZS Libereckého kraje včeča, 6. 10. 2010 krátce po půl sedmé. Na místo byli vysláni profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolnými kolegy z České Lípy – Staré Lípy a Nového Boru.

Hasiči na místě zjistili, že hoří jeden ze zděných objektů se střechou z vlnitého plechu, ve kterém jsou uskladněny laminátové a izolační desky. V objektu byly v době vzniku požáru zaparkovány také dva užitkové vozy. Hasičům se podařilo jeden z vozů z objektu vyvézt včas ven. Požár dostali pod kontrolu před 8. hodinou a zcela uhasili až po 9. hodině.

Příčina vzniku požáru je už známa. Podle pracovníka z Odboru kriminalistické techniky a expertiz Policie ČR požár způsobila technická závada na elektroinstalaci uvnitř zaparkovaného vozu zn. Ford Tranzit. Za vznik požáru mohl zkrat na hlavním přívodu k motorovému spouštěči. Při požáru byl poškozen vůz Ford Tranzit zcela, zplodinami hoření byl částečně zasažen také vůz zn. VW pick up. Poničen byl také uskladněný materiál i samotný objekt, kterému žárem popraskaly zdi a zprohýbala se plechová střecha. Výši vzniklé škody majitel odhadl na 4 miliony korun.

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet