Sobota 20. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu do traktoru začalo osobní auto hořet

Dne 6. 10. 2010 v 10:53 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta u obce Věžky na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Morkovic-Slížan s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Morkovic. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Srní a Věžky došlo k dopravní nehodě mezi osobním autem zn. Š Fabia a traktorem s následným požárem auta.

Osmadvacetiletý řidič osobního auta nezvládl předjíždění traktoru, když se mu v členitém terénu zjevil v protisměru další vůz. Své auto strhnul zpět do svého jízdního pruhu, ale nestačil dobrzdit za traktorem. Po čelním nárazu se mu aktivoval airbag, který ho uchránil před případným zraněním. Po nárazu začalo osobní auto hořet v motorovém prostoru.

Řidič traktoru stačil s vozem popojet a tím zabránit rozšíření plamenů také na tento stroj. Řidič osobního auta stačil jen rychle vyházet osobní věci a doklady, když plameny zasáhly také kabinu auta. Neměli k dispozici žádné hasební prostředky a museli vyčkat na příjezd hasičů.

Hasiči byli na místě za sedm minut od výjezdu. Celá přední část osobního auta byla v plamenech. Hasiči požár bleskově lokalizovali a následně i uhasili proudem vody. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Na místo vyjel také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který po ohledání místa potvrdil požár jako následek dopravní nehody. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy na jednu polovinu silnice.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet