Sobota 27. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

TFA Libereckého kraje zná svého vítěze

Čtvrtý ročník Krajské soutěže HZS Libereckého kraje v disciplínách TFA probíhal ve čtvrtek 7. října 2010 na Riegrově náměstí, v ulici Čapkova a v budově bývalého městského úřadu v Semilech. Na startovní čáru se postavilo celkem 18 příslušníků soutěžících ve věkové kategorii do 40 let a 6 soutěžící v kategorii B, nad 40 let, ze čtyř územních odborů našeho kraje.

Letošním vítězem v kategorii do 40 let a zároveň celkovým vítězem celé soutěže se stal nstržm. Jindřich Maruška z územního odboru Jablonec nad Nisou, který celou trať zdolal v čase 2 min. a 49,27 s.

Jindřich Maruška zvítězil také v prvním ročníku krajské soutěže HZS LK v TFA v roce 2007, která se konala na vrchu Tábor u Lomnice nad Popelkou. Druhé místo obsadil vítěz loňské soutěže nstržm. Jiří Košek ze stanice Liberec s časem 3 min. 03,85 s. a třetí příčku vybojoval v čase 3 min. 07,58 s. nstržm. Jan Semerádt rovněž z Liberce.

Jako nejlepší v kategorii nad 40 let, která v letošním roce nebyla vyhlášena zvlášť, se ukázal nstržm. Stanislav Hajský z územního odboru Semily, který v celkovém pořadí obsadil pěkné 8. místo. Tomu se podařilo spojit a rozbalit dvě hadicová vedení, překonat dvoumetrovou bariéru, odtáhnout téměř devadesátikilovou figurínu, posunout závaží obouručním kladivem na trenažéru, přenést dva barely vážící celkem 50kg, vyběhnout ulicí Čapkova do kopce k budově bývalé semilské radnice a poté ještě zdolat 96 schodů vedoucích na vrchol budovy v pěkném čase 3 min. a 29,40 s. Každý soutěžící musel v letošní soutěži celou trasu zdolat v zásahovém oděvu, přilbě, rukavicích, zásahové obuvi a s dýchacím přístrojem bez nasazené masky.

Letošní soutěže se mimo pořadí zúčastnili také dva denní pracovníci z krajského ředitelství, plk. Ing. Roman Hlinovský a plk. Ing. Milan Zobač, kteří celou trať zvládli v solidních časech.

Umístění a výsledné časy všech startujích naleznete v připojené výsledkové listině. Všem zúčastněným děkujeme za jejich výkony a vítězům gratulujeme!

por. Mgr. Iva Michalíčková
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje

Sdílet
Přiložené soubory
417cz.pdf zobrazit online PDF 43 kB