Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár sklepa a cyklista sražený letadlem

Dne 29. 4. 2005 byl na ústřednu JSDH Ostrov nahlášeno z KOPIS HZS K.Vary nahlášen požár v hotelu AGORA v obci Boč po svářečských pracech.

Jednotka vyjela s CAS K 27 T 815 v počtu 1+3. Na místě bylo zjištěno, že zde již zasahuje jednotka HZS Klášterec nad Ohří, která požár lokalizovala jedním C proudem s použitím dýchací techniky. Následně byla provedena i likvidace požáru. Poté se na místo dostavila místní jednotka SDH Stráž nad Ohří. Ve sklepě jak bylo zjištěno došlo k požáru sklené vaty uložené v betonové vaně pod topenářským potrubím, které smluvní firma odstraňovala pomocí autogenu (před požárem odstraněn zaměstnanci). V důsledku velkého zakouření došlo k průniku zplodin do celého hotelu (všechny dveře byly samozřejmě otevřené) a proto byl nasazen přetlakový ventilátor k odvětrání veškerých prostorů v hotelu. Po odvětrání a kontrole objektu se jednotka vrací na základnu.

Cestou zpět přijíždí k nehodě kde došlo ke zranění cyklisty (sražení) a zde se od zraněného při jeho ošetřování dozvídá, že byl sražen letadlem. Po prvotním úsměvu na tváři je však zjištěno, že cyklista byl opravdu sražen letadlem (na místě nehody nebylo), které bylo přepravováno na přívěsu a zadním směrovým křidýlkem byl cyklista sražen. Po ošetření zraněného a přivolání zdravotnické osoby se jednotka vrátila na základnu.

JSDH Ostrov
Všelko Pavel- webmaster
www.hasiciostrov­.wz.cz
Sdílet