Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči hasili požár návěsu s cukrovou řepou

K likvidaci požáru návěsu nákladního vozidla převážející řepu, vyjížděli dnes krátce po poledni profesionální hasiči z Olomouce. K požáru došlo na komunikaci vedoucí z Olomouce směr Přerov, nedaleko obce Krčmaň.

Na tísňovou linku hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje oznamovatel nahlásil, že na komunikaci vedoucí z Olomouce do Krčmaně v protisměru od Olomouce se řidič nákladního vozidla pokouší uhasit požár návěsu od pneumatiky. Na místo byli operačním střediskem vysláni profesionální hasiči z centrální stanice v Olomouci za posílení dobrovolnou jednotkou hasičů z nedalekého Velkého Týnce.

Při příjezdu na místo události hasiči likvidovali za pomocí dvou proudů požár rozšířený již na všechny pneumatiky a spodní část návěsu, během krátké doby se podařilo požár lokalizovat i likvidovat. Na místě události poté zůstala dobrovolná jednotka hasičů z Velkého Týnce. Ti zde provedli ještě ochlazení bočnic návěsu.

Příčina vzniku požáru byla stanovena technickou závadou od prasklé pneu, výše škody je v současnosti v šetření vyšetřovatelem příčin požáru, předběžná škoda na návěsu je cca 500tis Kč.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet