Čtvrtek 18. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Řidič narazil do domu, kterému prorazil obvodovou zeď

Dne 9. 10. 2010 v 03:07 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta do rodinného domu v obci Lechotice. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů Holešov. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že přímo v obci došlo k havárii osobního auta zn. BMW.

Řidič nezvládl průjezd zatáčkou a s vozem havaroval mimo silnici, kde čelně narazil do zdi rodinného domu. Sám řidič zůstal zraněn ve vraku auta a na jeho vyproštění byli přivoláni hasiči. Před vážnějším zraněním muže ochránil aktivovaný airbag a pevnost samotného vozu. Dům byl značně poškozen a část obvodové zdi byla proražena.

Po příjezdu jednotek záchranářů z Holešova nasadili hasiči zraněnému řidiči krční límec. Po fixaci těla bylo nutné řidiče vyprostit. Velitel zásahu chtěl původně odstřihnout sloupek dveří a vytvořit si tak prostor pro práci, ale nakonec zvolil nedestruktivní metodu. Hasičům se podařilo asi osmadvacetiletého řidiče vytáhnout přes zadní dveře, které nebyly zaklíněné.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby si lékař převzal pacienta do své péče. Po nutném ošetření byl muž odvezen do nemocnice. Hasiči zajistili vrak auta proti případnému požáru a úniku provozních kapalin.

V obývaném rodinném domě nebyl nikdo zraněn. Po dohodě zástupců majitelů si následky havárie odstraní její původce, stejně jako se postará i o samotné vyproštění vraku vozu. Místo havárie bylo předáno policii, která událost šetřila.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet