Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čelní srážka dvou aut vzala život dvěma lidem

Dne 29. 4. 2005 ve 23:11 hod. byli hasiči požádáni o pomoc při těžké dopravní nehodě dvou aut ve Zlíně.

Na místo okamžitě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína se dvěma zásahovými vozidly a speciálním vyprošťovacím vozidlem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/49, v části Příluky, došlo k velmi těžké dopravní nehodě dvou osobních aut. Na rovném úseku silnice do sebe čelně narazil osobní vůz zn. Chrysler Voyager a osobní auto zn. Jeep Grand Cherokee.

Řidič osobního auta zn. Chrysler nar. 1973, utrpěl při nárazu velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. Stejně dopadla i řidička vozu zn. Jeep nar. 1972, která také utrpěla velmi vážná zranění, kterým také na místě podlehla.

Hasiči na místo nehody přijeli do dvou minut od výjezdu a bleskově nasadili na oba zdemolované vozy speciální vyprošťovací techniku. Veškerá snaha o záchranu obou řidičů byla i přes okamžitou pomoc marná. Po vytažení těl mohl jen lékař rychlé zdravotnické pomoci konstatovat u obou smrt.

Během vyšetřování dopravní nehody policií byl průjezd hlavním tahem uzavřen pro veškerou dopravu. Přijíždějící vozidla byla v obou směrech odkláněna na objízdnou trasu hlídkami policie. Provoz na vozovce byl uvolněn až po druhé hodině ranní.

Na místo tragédie byla povolána také psycholožka HZS Zlínského kraje, která poskytovala odbornou pomoc rodinným příslušníkům obětí dopravní nehody.

Zcela nepojízdné vraky obou vozidel musely být naloženy jeřábem hasičů na vozy odtahové služby. Hasiči se také zapojili do úklidu vozovky po dopravní nehodě a úklidu uniklých provozních kapalin na silnici. Příčina tragické dopravní nehody je v šetření Policie ČR Zlín.

kpt. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet