Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Noční požár velké usedlosti v Třinci-Gutech

Až osm jednotek hasičů zasahovalo v noci na neděli 10. 10. 2010 v Třinci-Gutech, kde hořela stará, ale rozlehlá usedlost. Požár se obešel bez zranění, škoda byla předběžně odhadnuta na 800 tisíc korun. Přesnou příčinu vzniku požáru šetří vyšetřovatelé hasičů.

Informaci o požáru oznámili na tísňovou linku hasičů sousedé v sobotu kolem dvaadvacáté hodiny. Na místo byly vyslány tři jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (i s výškovou technikou) ze stanic Třinec, Nošovice a Frýdek-Místek, a pět jednotek dobrovolných hasičů – Řeka, Bystřice, Hnojník, Nýdek a Třinec-Guty.

Hořet začalo zřejmě v jednom z pokojů. Hasiči z podsklepeného objektu o půdorysu 20 × 11 metrů a ze dvou přístavků zachránili králíky a psa a na uhašení požáru použili také automobilovou plošinu z Nošovic. Mj. se propadla střecha staršího objektu Požár uhasili za dvě hodiny, tedy krátce po půlnoci.

Hasičské jednotky se na své základny vracely hodinu a dvě po sobotní půlnoci. Do nedělního rána zůstala na místě na kontrolu požářiště místní jednotka.

Podle dosavadního zjištění si 55letá majitelka dům zapálila sama, když nechtěně převrhla hořící svíčku. V domě nebyl zaveden elektrický proud. Žena ani její syn, který s ní v domě bydlel, nebyli zraněni

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet