Čtvrtek 2. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Den pardubické nemocnice přilákal řadu diváků

Pardubická krajská nemocnice byla v pátek, 8. 10. 2010 dějištěm jedné velmi zajímavé a svým způsobem neobvyklé akce. To, že nejrůznější organizace pravidelně pořádají své „dny otevřených dveří“, není nic neobvyklého. Ovšem v případě pardubické nemocnice se taková akce konala vůbec poprvé.

Organizátoři pojali celou akci opravdu ve velkém a pro návštěvníky připravili zajímavý program plný ukázek hasičů a záchranářů.

K vidění tak byl například zásah na dopravní nehodu, spojený s vyproštěním „zraněného“ řidiče nebo likvidace požáru vozidla. Asi největší zájem diváků ovšem vzbudil přílet žlutého vrtulníku EC-135, který zajišťuje leteckou záchrannou službu v Hradci Králové a do jehož rajónu spadá také Pardubický kraj. Chybět nemohly ani stánky krajských hasičů, zaměřené na požární prevenci a ochranu obyvatel nebo statická ukázka vozidel Policie ČR.

Den nemocnice byl zároveň jednou z mála příležitostí, prohlédnout si přívěs a vybavení Skupiny pro řešení krizových situací, kterou tvoří příslušníci Městské policie Pardubice.

Foto a text: Michal Bareš – www.rescueinfo.org

Sdílet