Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu do traktoru zemřel motorkář na místě

Dne 9. 10. 2010 v 16:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě u obce Záhlinice na Kroměřížsku. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Kroměříže s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním silničním tahu I/55, mezi obcí Záhlinice a Hulín, došlo k tragické dopravní nehodě mezi motorkářem na stroji zn. Yamaha a traktorem s přívěsem zemědělského stroje.

Čtyřiapadesátiletý motocyklista nestačil ve vysoké rychlosti zastavit svůj stroj a po více než dvacetimetrovém intenzivním brzdění narazil do traktoru, který před ním odbočoval mimo hlavní tah. Po nárazu do předního kola traktoru se motocykl i s jezdcem odrazil mimo silnici. Zcela zdemolovaný stroj i motorkář dopadli do hlubokého příkopu.

Motocyklista utrpěl mnohačetná a velmi těžká zranění, kterým podlehl na místě. Ze záchranářů na místo dorazila jako první posádka zdravotníků, jejíž lékař konstatoval smrt a záchrana života nebyla možná. Řidič traktoru nebyl zraněn.

Hasiči zajistili motocykl proti úniku provozních kapalin a proti případnému požáru. Hlavní tah byl zcela uzavřen a doprava byla odkláněna na objízdné trasy. Dopravní omezení trvalo několik hodin.

Hasiči začali vyprošťovat motockyl z příkopu a porostu teprve poté, co svou práci na místě dokončili vyšetřovatelé policie. Po vytažení vraku motorky museli hasiči zlikvidovat únik provozních kapalin a pomohli také s odstraněním jednotlivých částí motocyklu z okolí. Celý zásah hasičů byl ukončen až před jednadvacátou hodinou.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet