Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo explodovalo a narazilo do penzionu

Dne 10. října ve 14.54 hodin byli hasiči přivoláni do Prostřední Lipky u Králík, kde se muž snažil skončit se životem a to tak, že se s vozem Škoda Forman naplněným pneumatikami a propanbutanovými lahvemi rozjel z kopce, přitom narazil do zaparkovaného vozidla Peugeot. Po nárazu škodovka explodovala a hořet začal i Peugeot.

Vozidlo Škoda Forman pokračovalo v jízdě a skončilo až nárazem do zdi penzionu. Žár byl tak obrovský, že plameny ihned přeskočily na střechu penzionu. Ve škodovce muž uhořel. Na místě zasahovalo pět hasičských jednotek, celkem 42 hasičů. Požár se velmi rychle šířil a zasáhl celý objekt. Plameny hasiči dostali pod kontrolu v 16.49 hodin.

Hasiči poté museli rozebrat stropní konstrukci a dohasit skrytá ohniska požáru. Požárem byla zničena celá budova. Škoda na objektu byla předběžně vyčíslena na 7 milionů korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 2 miliony korun. Plameny dále poničily zaparkované vozidlo Mitsubishi na němž byla vyčíslena škoda ve výši 80 tisíc korun. Škoda na Peugeotu, který celý shořel, byla vyčíslena na přibližně 70 tisíc korun. Zásah byl ukončen ve 21.01 hodin.

por. Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje

Sdílet