Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár stroje v papírnách ve Větřní

V jedné z výrobních hal papírenského závodu ve Větřní došlo krátce před půl pátou ranní k požáru stroje na výrobu papíru. Požár, který zasáhnul výrobní stroj a okolní elektrotechniku, vzniknul zatím z neznámé příčiny v průběhu práce stroje.

Zaměstnanci firmy se jej snažili uhasit, ale vzhledem k tomu, že celá hala byla brzo velmi zakouřená, jejich zásah nebyl účinný. Všechny osoby nacházející se v blízkosti hořícího stroje halu opustily, aniž by je hasiči museli evakuovat. Nemáme hlášeno žádné zranění.

Krajské operační a informační středisko HZS Jihočeského kraje k zásahu vyslalo profesionální osádky tří cisteren ze stanice Český Krumlov, dvě cisterny profesionálů ze stanice Frymburk a jednotky SDH obcí Chvalšiny, Větřní a Kájov. V 5:53 hodin měli zasahující jednotky požár pod kontrolou. Zásah hasičů byl veden v kompletní dýchací technice.

V tuto chvíli probíhají dohašovací práce, dobrovolné jednotky byly vyslány zpět na své základny. Začíná také vyšetřování požáru – výše škody byla zatím předběžně stanovena na Kč 2 000 000,–-, hodnota uchráněného majetku pak na Kč 10 000 000,–-. Je však velmi pravděpodobné, že vzniklá škoda se bude ještě zvyšovat.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje

Sdílet