Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nárazu do mostku se zranila seniorka

Dne 10. 10. 2010 ve 14:32 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po vážnější havárii auta u Pravčic. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Holešova s jedním zásahovým vozem, ve společném výjezdu s jednotkou dobrovolných hasičů. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Holešov a Hulín došlo k havárii osobního auta zn. Š Fabia combi.

Starší pár havaroval s vozem u nově budovaného úseku dálničního přivaděče. Vozidlo se dostalo mimo komunikaci, kde čelně narazilo do betonového mostku. Šestasedmdesátiletý řidič vyvázl bez zranění, ale jeho spolujezdkyně zůstal sedět ve vraku s podezřením na poranění páteře. Od těžších zranění je ochránily aktivované airbagy.

Hasiči byli ze záchranářů na místě jako první a dorazili během deseti minut. Okamžitě byl ženě nasazen krční límec k fixaci hlavy. Po příjezdu zdravotnické záchranné služby byla žena vytažena a předána do péče lékaře. Po dalším ošetření byla pacientka odvezena do nemocnice.

Hasiči zajistili vrak vozu proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek IZS byla částečně omezena průjezdnost dopravy. Vytažení vraku vozu si zajistil původce havárie sám

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc.
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje

Sdílet