Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při srážce tří vozidel bylo zraněno šest dětí

Dnes 11. října 2010 v 09:42 hodin byla na operační středisko Hasičského záchranného sboru Královéhradeckého kraje ohlášena vážná dopravní nehoda osobního, nákladního vozidla a mikrobusu s přívěsem. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči z Hradce Králové stanice Pražská, sanity zdravotnické záchranné služby a Policie ČR.

K nehodě došlo na silnici č. 33 z Hradce Králové na Jaroměř. Do mikrobusu s přívěsem zezadu narazil nákladní vůz Mercedes a mikrobus byl natlačen na osobní vozidlo Škoda Octavia. V mikrobusu cestovalo na výlet celkem třináct dětí předškolního věku a tři učitelky. Ještě před příjezdem hasičů se dostaly všechny děti ven z mikrobusu. Tři z nich utrpěly různě závažná zranění a byly převezeny do nemocnice. Zbývajících deset dětí a tři učitelky hasiči převezli svými vozidly na svou základnu na Pražskou třídu v Hradci Králové. Odsud byly ještě další tři děti převezeny na vyšetření do hradecké Fakultní nemocnice. Zbývajících sedm dětí a učitelky odjely po několika hodinách náhradním mikrobusem domů.

Hasiči zabezpečili havarovaná vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Ze zničeného přívěsu mikrobusu vyložili všechna zavazadla a po příjezdu náhradní dopravy přeložili věci do nového vozidla. Následně asistovali při nakládání havarovaných vozidel na odtah. Na místo byli přivoláni pracovníci Správy a údržby silnic, kteří provedli úklid vozovky od střepů a plastových částí. Příčiny nehody šetří Policie ČR.

Foto: stanice HK – Pražská **

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje

Sdílet