Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Likvidace požáru chatky a plastového kontejneru v Olomouci

K likvidaci požáru zahradní chatky a plastového kontejneru vyjížděli dnes navečer profesionální hasiči v Olomouci, zřejmě k úmyslnému zapálení chatky i kontejneru došlo v zahrádkářské oblasti v Hejčíně na ulici Jarmily Glazarové.

Operační středisko hasičského záchranného sboru převzalo události od Policie ČR a na místo požáru vyslalo profesionální hasiče za posílení dalším cisternovým vozidlem a rovněž dobrovolnou jednotku hasičů z Černovíra.

V zahrádkářské osadě hořela nejen chata ale i v nedaleké blízkosti plastový kontejner. Požárem zcela zasažená chatka, který hasiči během několika minut lokalizovali a zároveň i likvidovali. Při požáru byla ve spáleništi nalezena menší plynová láhev, kterou z bezpečnostních důvodů hasiči zchladili. Vzhledem k tomu, že chatka byla požárem zničena a hasiči již pouze uhasili nedohořelé zůstatky ze zahradní chatky, nemuseli dobrovolní hasiči zasahovat. Profesionální jednotka se tak po necelé hodině vrátila zpět na svou základnu.

Příčina požáru je zřejmá a to úmyslné založení požáru, výše škody je v současné době v šetření vyšetřovatelem příčin požáru HZS Olomouckého kraje.

Video ze zásahu hasičů

Zdeněk Hošák
Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Sdílet