Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě čtyři zranění, hasiči vyprošťovali jednoho řidiče

Dne 12. 10. 2010 ve 22:26 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po velmi těžké dopravní nehodě u obce Hluk. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým speciálem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k velmi vážnému střetu dvou osobních aut zn. Seat a Opel Astra.

Po vzájemném střetu obou vozů v prostoru křižovatky došlo k odhození druhého auta mimo silnici. V prvním voze cestovaly a zranily se tři osoby. Ve druhém voze byl velmi vážně zraněn řidič, který zůstal ve vraku zaklíněn.

Hasiči dorazili na místo nehody za deset minut od výjezdu a okamžitě se pustili do vyprošťování těžce zraněného a zaklíněného řidiče. Pomocí speciálního hydraulického nářadí odstřihli hasiči dveře a dostali se ke zraněnému muži na předních sedadlech.

Po základním zdravotním zajištění lékařem záchranné služby se hasičům podařilo řidiče středního věku dostat ven. Okamžitě byl přenesen do vozidla zdravotnické služby a po dalším ošetření byl odvezen do nemocnice. Další sanitka odvezla zbylé tři účastníky nehody rovněž do nemocnice, a to k nezbytnému ošetření nebo hospitalizaci.

Hasiči dál zajistili vraky vozů proti případnému požáru a úniku provozních kapalin. Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena průjezdnost dopravy. Nehodu šetřila policie.

mjr. Ivo Mitáček, Mgr. Bc., tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Sdílet