Neděle 19. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči zachránili z hořícího domku v Hošťálkovicích tři osoby

Tři dospělé osoby zachránili hasiči z Ostravy ve čtvrtek 14. 10. 2010 večer při požáru dvoupodlažního rodinného domku v Ostravě-Hošťálkovicích. Nadýchaly se kouře a hasiči je předali rychlé záchranné službě. Zasahovaly tři jednotky hasičů. Předběžná škoda činí 300 tisíc korun.

Centrum tísňového volání Ostrava obdrželo informaci o požáru ve čtvrtek večer krátce před půl devátou. Na místo vyjely dvě ostravské jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje ze stanic Přívoz a Fifejdy a s nimi místní jednotka dobrovolných hasičů.

Při jejich příjezdu hořelo především v chodbě přízemí, oheň se rozšiřoval do pokojů, hustý dým se ale rozšířil již na celý objekt. Sousedé hasiče informovali, že uvnitř by mohly být hned tři osoby, které dosud nevyšly. V přízemí skutečně byla matka s dospělým synem, v prvním patře nepohyblivá starší žena. Hasiči je vynesli, nebo vyvedli ven a předali do péče rychlé záchranné služby, které pak asistovali při ošetření.

Hasiči dostali požár pod kontrolu během čtvrthodinky. Pak pokračovali v dohašování a odvětrávali vnitřek domku přetlakovým ventilátorem. Zhruba po hodině mohlo být místo požáru předáno dobrovolným hasičům z Hošťálkovic.

O události byl informován starosta ostravského obvodu Hošťálkovice. Příčina vzniku požáru není zatím známá.

por. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet