Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střechu zničil požár v Brně

Přístřešek ve dvoře a část střechy ve čtvrtek 14. 10. 2010 odpoledne zničil požár rodinného domu ve Špirkově ulici v Brně-Tuřanech.

Požár vypukl v přístřešku, ze kterého se rozšířil na střechu obytné části domu. Oheň byl hasičům ohlášen v 15.30 hodin, na místo vyjely čtyři jednotky – profesionální ze stanic v Brně-Slatině a v Lidické a Bauerově ulici, a dobrovolná jednotka z městské části Holásky.

Při jejich příjezdu již byly vypnuté přívody el. proudu a plynu. Proti plamenům hasiči nasadili dva vodní proudy k hašení a ochlazování nezasažené části střechy. Oheň se podařilo dostat pod kontrolu v 15.48 hodin, po rozebírání střešní krytiny a konstrukce a dohašení skrytých lokálních ohnisek ho hasiči zlikvidovali v 17.04 hodin. Protože oheň poškodil také plynové rozvody, velitel zásahu přivolal pracovníky plynárny. Při požáru byl lehce popálen majitel domu. Muž odmítl pomoc zdravotníků a hasiči mu na místě poskytli první pomoc.

Požár způsobila technická závada na elektroinstalaci. Oheň zničil přístřešek a část střechy domu. Celkovou škodu na starším přízemním rodinném domě vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 300 tisíc korun.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je

Sdílet