Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po dopravní nehodě zůstal přeražený strom

V noci ze čtvrtka na pátek 15. října zasahovali hasiči Olomouckého kraje u dopravní nehody osobního vozidla po nárazu do několika stromů. Náraz vozidla byl natolik silný, že u jednoho z nich došlo k přeražení a zatarasení komunikace z Litovle na Červenku.

K nehodě byli profesionální hasiči ze stanice v Litovli vysláni operačním střediskem šestnáct minut po půlnoci. Na místo rovněž vyrazily ostatní složky integrovaného záchranného systému. Při příjezdu hasičů k události již na místě zasahovala policie ČR a rovněž zdravotnická záchranná služba, všechny složky se pokoušely nalézt osádku vozidla.

Hasiči asistovali při ohledání místa kde došlo ke střetu vozidla se stromech a jeho blízkého okolí. Také za pomocí hydraulického vyprošťovacího nářadí odkryli část vozidla, pro prozkoumání celého zdemolovaného vozidla. Poté provedli protipožární opatření a kontrolu úniku provozních kapalin.

Přeražený strom z komunikace odstranili a byl proveden úklid vozovky po dopravní nehodě. Po příjezdu odtahové služby asistovali při naložení vraku vozidla.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje

Sdílet