Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Dar města Jeseník profesionálním hasičům

Dne 8. 10. 2010 došlo na jesenickém náměstí ke slavnostnímu předání daru města Jeseník pro HZS Olomouckého kraje, respektive pro PS Jeseník v podobě DA Volkswagen Transporter TDI 4×4. Tento významný dar města v hodnotě 900 tis. korun (pozn. momentálně se nachází na výrobním páse a jako kulisa byl použit totožný vůz z CPS Šumperk) předal za město Jeseník starosta pan Mgr. Petr Procházka a jeho převzetí stvrdili předáním děkovného listu náměstek pro prevenci a CNP plk. Ing. Václav Hrubý, ředitel ÚO Sever plk. Ing. Martin Žaitlik, zpracovatel celého projektu vedoucí odd. IZS a služeb mjr. Bc. Štefan Labaj a velitel PS Jeseník npor. Ing. Jan Pastucha.

Jesenický okres byl posledním okresem v Olomouckém kraji, který takovýmto typem vozidla u hasičů nedisponoval. Toto vozidlo bude využíváno jednak pro činnost v operačním řízení a bude patřičně dle místních geografických podmínek také vybaveno a dále jej také jistě ocení příslušníci, kteří se často přepravují, dnes již zastaralým a nevyhovujícím DA, z nejvzdálenějšího místa Olomouckého kraje.

Tento darovaný vůz je důkazem nadstandardní spolupráce mezi zástupci města Jeseník v posledním volebním období a vedením jesenických hasičů. Současně jesenická radnice tímto krokem splnila povinnost přispívat na vybavení JPO I dle § 29 odst.1, písm.l) zák č. 133/1985 a samozřejmě potěšila všechny hasiče s ohledem na budoucí nelehké časy, které nás u HZS čekají v oblasti provozních a investičních omezeních v příštích letech, za což patří vedení města Jeseník ještě jednou velké poděkování.

npor. Ing. Jan Pastucha
velitel PS Jeseník
HZS Olomouckého kraje

Sdílet