Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár na čerpací stanici v Karviné

Okolo půl deváté ráno zpozorovali zaměstnanci čerpací stanice v Karviné Fryštátě, na Bohumínské ulici, valící se dým z podzemních prostor stanice. Ihned po tomto zjištění vytočili tísňovou linku 150.

Na místo byly vyslány tři hasičské sbory se čtyřmi cisternovými automobily. Kromě profesionálních hasičů z Karviné na místo požáru přijely i dobrovolné sbory z Hranic a ze Závady.

Jako první byli na místě profesionální hasiči. Průzkumem bylo zjištěno, že v podzemních prostorách stanice hoří silonové sáčky. Vzhledem k hrozícímu nebezpečí výbuchu benzínu, kterého je v těchto podzemních prostorách dost, byly ihned zahájeny práce na odstranění nebezpečí. Hasiči připravili útočný proud s nástavcem pro vytváření pěny a ručně vytáhli hořící sáčky z podzemních prostor. Po zajištění místa události se všechny jednotky vrátily na své základny.

Požárem nevznikla žádná škoda a nikdo při něm nebyl zraněn. Vzniklo však obrovské nebezpečí. V případě výbuchu této stanice by byl taneční klub Insomnia zcela srovnán se zemí, stejně jako okolí stanice.

Pavel Jaňurek
www.hasicikarvina.tym.cz

Sdílet